Danmark-Sverige på lördag!

Dagarna ränas ner, just nu är det ungefär 52 timmar till att Sverige möter lillebror Danmark i den kanske mest dramatiska matchen under 2000 talet. Läget är inte vad det brukar vara. I vanliga fall leder kval kungarna Sverige gruppen med behagligt poängavstånd, i år är man det jagande laget. 1 direktplats och en kvalplats ska fördelas på 3 lag, Sverige, Danmark och Portugal.

Vinner Sverige har de ett gyllene läge att ta hem första platsen, blir det oavgjort/förlust är det stor risk att vi även tappar andra platsen till ett stjärnspäckat Portugal med C.Ronaldo i spetsen, det får bara inte hända. Ett VM utan Sverige kommer inte bli lika intressant även om vårat landslag inte rosat de senaste mästerskapen.

För utan ett Sverige i VM i Sydafrika, kommer mediebevakningen från Svenskt håll minska betydligt, spänningen mellan matcherna kommer trappas ner eftersom journalisterna inte har lika mycket att skriva om när inte vi själva är med, inga att hylla till skyarna, inga att kritisera. Vilket även ger oss mindre information om själva mästerskapet. Så för oss alla som är rikligt intresserad i fotboll vore det bästa om Sverige gick vidare, även om vi håller på andra lag som Henke gör tex. Just för själva mediebevakningen.

På lördag hoppas jag att Sverige ställer upp såhär: (dvs inte alls troligt med tanke på mr Lagerbäck)

Målvakt: A. Isaksson
Backlinje fr H: M.Lustig, O. Mellberg, D. Majstorovic, B. Safari
Mittfält fr H: R. Elm, K. Källström, A. Svensson
Kant anfallare/Mittfältare: H. Larsson, M Berg
Central anfallare: Z. Ibrahimovic

Nu slår vi Dansken!

Signerat Stoor

Kommentarer
Postat av: Anonym

Näääää! För mycket sport. Mode killar, det säljer. Kom igen. Dagens outfit !!

2009-10-08 @ 16:54:00
Postat av: Becca

Snacka om att vara passionerad av fotboll! Men vem är inte de :P

2009-10-08 @ 21:04:06
URL: http://metrobloggen.se/arbicola
Postat av: isabella

Så rätt! är lika "besatt" som du=)

2009-10-09 @ 18:47:55
Postat av: kaspa

Lycka till Sverige, tror att vi Danskar vinner den här matchen. Nerver kommer vi alla att ha, Svenskar som Danskar, synd bara att vi oftast hamnar i samma kvalgrupper.

2009-10-09 @ 18:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0